Uudised

SA KIK toetus õppeprogrammidel osalemiseks

Hea õpetaja

Nüüd on Teil võimalus taotleda toetust meie programmidel osalemiseks 2021/2022 õppeaastal. Avanes SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse keskkonnateadlikkuse meede, millest toetatakse põhikooli klassi ja lasteaia koolieelikute rühma osalemist loodus- ja keskkonnahariduskeskuste aktiivõppeprogrammides, kus õppija osaleb õppeprotsessis aktiivsetes (kogemuslikes, tegevuslikes, uurimuslikes, avastuslikes jne) tegevustes.

Taotluste vastuvõtt algas 1. aprillil ja lõppeb 3. mail 2021.

Meie õppeprogrammi koolieelikutele ja 1. kooliastmele leiate siit

Taotluse esitamiseks küsi hinnapakkumist: maris.metsaelu@gmail.com

Sügis 2020

Oleme rõõmsad, et ilus sügis tõi võimaluse lastel kooli minna ja õppeprogrammidel osaleda. Meie loomade siirastest silmadest, lustakatest vempudest, soojadest munadest ja paljust muust sai osa 20 klassi- ja rühmatäit õpilasi. Aitäh teile!

Õppeprogrammidel osalemist toetasid SA Keskkonnainvesteeringute Keskus ja PRIA Koolikava meede.

PRIA toetused õppeprogrammidel osalemiseks

1.-15. veebruarini saab PRIA Koolikava meetmest taotleda teotust laste teadlikkuse suurendamiseks põllumajandus- ja toidusektorist ning tuua lapsed põllumajandusele lähemale.

Kuna MTÜ Metsaelu programmid ju just seda eesmärki täidavad, siis saate küsida toetust nii programmil osalemiseks kui siia sõiduks.

Toetuse taotlemine käib läbi e-pria. Lähemalt loe siit

Lisainfot saab telefonil 737 7678, e-posti aadress info@pria.ee

Uus hooaeg!

Kevad on käes! Veed vulisevad, Päike käib järjest kõrgema kaarega. Kassid, lambad ja kanad pikutavad päikeselaikudes. Varsti on kohal valge-toonekured, sünnivad lambatalled ja lihavõtete paiku täieneb kindlasti ka linnupere.

Maikuus, just kõige ilusamal õunapuude õitsemise ajal alustame jälle Koduloomaprogrammidega. Kuigi huvilisi on juba palju, leiame kindlasti veel mõned vabad ajad. Nagu igal aastal, on ka tänavu programmis pisikesed täiendused: näiteks tibude arengut tutvustavd puumunad ja … ülejäänu las jääda üllatuseks.

Peatse kohtumiseni!

Valmis!

Ühes õuenurgas seisis üpris nukralt maakivivare, katus oli sisse kukkunud ja põrandatest kasvasid puud. See oli kõik, mis oli alles jäänud juba 1900. aastal valminud uhkest hoonest. See 25-meetrine maja oli kunagi ammu täitnud viljakuivati tähtsat ülesannet. Selleks, et vili põllule ei pudeneks, toodi ta vanasti koju pooltoorena ja valati kuivati teisele korrusele. Esimesel korrusel asus suur ahi, mida köeti, et vili lõpuni kuivaks. Hiljem, kolhoosiajal peeti selles majas ka vasikaid.

Meil on väga. väga hea meel, et tänu PRIA Leader meetme toetusele sai see vana viljakuivati endale uue katuse ja võimaluse veel järgmisteks sadadeks aastateks. Metsa talul on nüüd olemas õdus koht, kus külla tulevaid lastegruppe võõrustada ja vanade aegade hõngu tunnetada.

Aastal 2009

Aastal 2018